Ραδιοφωνικό σποτ για τη φτώχεια: Η Περσεφόνη Δισσεάκη μας μιλά για τη διάκριση της


Η Περσεφόνη Δισσεάκη, δημιουργός του ραδιοφωνικού σποτ για τη φτώχεια που διακρίθηκε στο σχετικό διαγωνισμό του Εθνικού Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, μιλά στο Mystudentpass.gr για την εμπειρία της.

Μέσω του διαγωνισμού που είχε εθελοντικό χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκφράσουν με ένα δημιουργικό τρόπο την φτώχεια, και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στην εθνική αυτή προσπάθεια. Οι νικητές στο διαγωνισμό ήταν έξι (συμπεριλαμβανομένων και των τηλεοπτικών σποτ) και βραβεύτηκαν σε σχετική εκδήλωση από το φορέα.

Συνέντευξη στη Μαριέτα Χριστοπούλου

– Από που πληροφορήθηκες για τον Διαγωνισμό;

Για τον διαγωνισμό πληροφορήθηκα μέσω της γραμματείας του Τμήματος Μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και κάνω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου. Ουσιαστικά το ίδιο το εγχείρημα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, αποτέλεσε κίνητρο για να συμμετάσχω. Οι δράσεις για την ενίσχυση της αλληλοβοήθειας και τον εθελοντικών- εναλλακτικών τρόπων αλληλοσυμπαράστασης και βοήθειας, μου έχουν τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή το τελευταίο διάστημα. Βλέποντας το περιεχόμενου του διαγωνισμού, όπου ζητούμενο ήταν η παραγωγή ή πρόταση ιδεών για τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ με σκοπό την αφύπνιση και ενημέρωση των πολιτών για την φτώχεια και τις δράσεις του οργανισμού, αλλά και μαθαίνοντας παραπάνω για τον χαρακτήρα του οργανισμού, θεώρησα πως μπορώ να κάνω και εγώ μια προσπάθεια, βοηθώντας, ενημερώνοντας το κοινό.

Έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν με την δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σπότ, όποτε θέλησα να δοκιμάσω τις δυνατότητες .

– Πόσο χρόνο σου πήρε να το προετοιμάσεις;

Το πιο δύσκολο για εμένα είναι να βρω μια κεντρική ιδέα που θα με ενθουσιάσει και θα με κάνει να πιστέψω ότι είναι αρκετά καλή ώστε να οδηγήσει στην τελική υλοποίηση της. Όποτε περίπου 2 εβδομάδες χρειάστηκα για να το υλοποιήσω, από τις οποίες το μεγαλύτερο ποσοστό δουλειάς ήταν για να ξεκαθαρίσω και να οργανώσω την ιδέα.

– Σε βοήθησαν συμφοιτητές – καθηγητές σου;
Δεν συνεργάστηκα με κάποιον, όμως η υποστήριξη από τους φίλους μου ήταν πολύ σημαντική. Σίγουρα οι γνώσεις που έχω αποκτήσει βοήθησαν αρκετά!

– Χρειάστηκες ακριβά τεχνικά μέσα;

Για την παραγωγή που ραδιοφωνικού σποτ, το μόνο που χρειάστηκα ήταν ενας υπολογιστής και ένα μικρόφωνο. Ήταν τεχνικά μέσα που είχα στην διάθεση μου. Από την άλλη πλευρά, επειδή έστειλα και συμμετοχή για το τηλεοπτικό σπότ, προσπάθησα να στείλω έτοιμο βίντεο. Σε αυτό δυσκολεύτηκα λίγο παραπάνω γιατί χρειάστηκαν κάμερες μικρόφωνα κα. Είχα βέβαια την επιλογή του να στείλω το σενάριο μου και μόνο, όμως δεν το έκανα

– Είναι κάτι που θέλεις να ακολουθήσεις και επαγγελματικά;

Θα ήταν το ιδανικό για εμένα. Ευελπιστώ κάποια στιγμή στο μέλλον να τα καταφέρω και να εργαστώ και επαγγελματικά σε αυτό τον χώρο της διαφήμισης. Μέχρι τότε. θα το προσπαθώ ερασιτεχνικά.

– Τι πιστεύεις ότι ξεχώρισε τη συμμετοχή σου και αναδείχθηκε νικητήρια;

Δεν μπορώ με σιγουριά να πώ τι την ξεχώρισε από τις υπόλοιπες συμμετοχές… το μόνο που μπορώ να πω΄με σιγουριά είναι ότι προσπάθησα πολύ για το καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί ήταν κάτι που το πίστευα και το ήθελα πολύ. Τώρά τι θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα για την συμμετοχή μου, ίσως είναι η προσέγγιση που είχα… μίλησα με αριθμούς και δεδομένα… με χειροπιαστά στοιχεία, που είναι η πραγματικότητα… μια πραγματικότητα όμως που αν την κοιτάξουμε στα μάτια μπορούμε να την αλλάξουμε.

– Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει η συμμετοχή σου;

Το μήνυμα όπως είναι και παραπάνω είναι ότι ναι μεν ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όμως αν δεν εθελοτυφλούμε στην πραγματικότητα που ζούμε εμείς και οι γύρω μας, και αν κάθε ένας από εμάς βάλει ένα μικρό λιθαράκι προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια, τότε η πραγματικότητα αυτή μπορεί να αλλάξει…

– Τι είναι για σένα ο εθελοντισμός;

Είναι μια μορφή προσφοράς στην κοινωνία, πολύ μεγάλης σημασίας. Και χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική είναι στοιχείο ανθρωπιάς. Δεν εννοώ ότι αν δεν είσαι μέλος σε κάποιο οργανισμό εθελοντικά, στερήσει το στοιχείο της ανθρωπιάς, φυσικά… Αυτό που εννοώ ότι η εθελοντική προσφορά, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει αυτή, μπορεί να επιφέρει μεγάλα οφέλη στην κοινωνία αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Μέχρι και το συναίσθημα πληρότητας που μπορείς να νιώσεις, βοηθώντας και προσφέροντας είναι αρκετό για να σε παρακινήσει να κάνεις κάτι εθελοντικά.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ραδιοφωνικό σποτ για τη φτώχεια: Η Περσεφόνη Δισσεάκη μας μιλά για τη διάκριση της

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format