Ευκαιρία ζωής!


2ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο “Πράσινη Επιχειρηματικότητα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη” ένα μικρό μου όνειρο παραγματοποιήθηκε χάρη στο mystudentpass.gr και το έζησα εις τριπλούν!!!13-15 Δεκεμβρίου!! Κέρδισα ένα από τα δύο εισητήρια που κλήρωσε η φοιτητική ιστοσελίδα mystudentpass.gr!! Μου ζήτησαν τα παιδιά από το mystudentpass.gr να γράψω τις εντυπώσεις μου για την εμπειρία που βίωσα..

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, νέα παιδιά με τα δικά τους start ups και από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και αναπληρωτές καθηγητές από όλη την Ελλάδα. Τα στελέχη από τις μεγάλες εταιρείες ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την εταιρεία τους και με ποιους τρόπους κατάφεραν να την κάνουν πράσινη. Το σημαντικό είναι πως διακρίνονταν ξεκάθαρα από τα λεγόμενά τους οι ηθικές αξίες που πρεσβεύουν στη επαγγελματική και όχι μόνο ζωή τους.
Οι νεαροί επιχειρηματίες εξιστόρησαν την αιτία της δημιουργίας της επιχείρησής τους από την ανάγκη που εντόπισαν μέχρι την υλοποίηση της λύσης της. Οι φοιτητές και οι αναπληρωτές καθηγητές παρουσίασαν τις ομολογουμένως έξυπνες και πρακτικά εφικτές ιδέες τους οι οποίες με λίγη καλή θέληση από κάποιους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς μπορούν να κάνουν τη ζωή της χώρας μας πραγματικά καλύτερη…Κατά τη διάρκεια αυτού του τριήμερου συνεδρίου γνώρισα άτομα κάθε ηλικίας με τα οποία είχαμε κάτι κοινό: οι επιχειρήσεις με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και περιβαλλοντική χροιά.

Η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν όντως μία ευκαιρία ζωής για όλους όσους παρευρεθήκαμε… Ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, για μάθηση, για μία αισιόδοξη ματιά απέναντι στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ίσως για την επινόηση μιας νέας ιδέας…

Φεύγοντας από το ΤΕΙ Πειραιά στο οποίο διεξήχθη το συνέδριο πήρα μαζί μου όμορφες αναμνήσεις και πολύτιμους φίλους….

Σε ευχαριστώ mystudentpass.gr!!!!!!
Μίρκα Αρβανίτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ευκαιρία ζωής!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format